Coacher

CHRISTEL HÖGBERG LUNDBERG
ÄGARE/COACH

CERT. CROSSFIT TRAINER L-1
CERT. RKC KETTLEBELL COACH
CERT. SFG KETTLEBELL COACH
ELEIKO – STRENGTH COACH L-1
ELEIKO – STRENGTH COACH L-2
CATALYST ATHLETICS – L-1 OLYMPIC WEIGHTLIFTING
ELEIKO – POWERLIFTING
SFL BARBELL – POWERLIFTING
CERT. CROSSFIT MOBILITY TRAINER
IDROTTSSKADOR

I januari 2010 gick Christel in till Göteborgs första CrossFit box och blev helt biten, senare samma år var hon med i CrossFit SM i Stockholm. Året efter tog hon sitt L-1 cert och coachat sedan dess. Hon har både nationella och internationella meriter som domare.

Olympiska lyft är en av hennes specialiteter och hon känner mer en ren kärlek till Snatchen <3.
Christel har även ett förflutet som gymnast, konståkerska, tävlat i fälttävlan samt rivit av ett antal Lidingölopp. Har extremt svårt att sitta still helt enkelt…

Som mest brinner hon för att coacha medlemmarna till att ta det där extra steget som de själva inte trodde var möjligt. Små som stora steg. Älskar detaljer och att nörda ner sig i tekniken. Hennes största intresse är hur man hanterar individers olika anatomiska förutsättningar.

ANDREAS JAGELUND 
ÄGARE/COACH
PROGRAMMERINGSANSVARIG

CERT. CROSSFIT INST. L-1
CERT. CROSSFIT KIDS
ELEIKO – STRENGTH COACH L-1
ELEIKO – STRENGTH COACH L-2
SV. TYNGDLYFTARFÖRBUNDETS STEG 1
OPEX ASSESSMENT
OPEX PROGRAM DESIGN
IDROTTSSKADOR

Med ett förflutet inom lagidrott och bollsport fastnade Andreas för mångfalden inom CrossFit 2010. Det behövdes ingen längre betänketid att bestämma sig för att bli Level 1 certifierad, när chansen gavs i Stockholm 2011. Intresset för träning av barn och ungdomar ledde till en CrossFit Kids-utbildning 2012.

Andreas har både nationella och internationella meriter som domare för CrossFit-tävlingar.

Som programmeringsansvarig har Andreas gått OPEX utbildningarna och CrossFit Metalbox hela programmering baserar sig på OPEX och dess upplägg för skadefri träning.

STEFAN JENNEFALK
COACH

ISHOCKEYTRÄNARE STEG 1
DYKINSTRUKTÖR
ELEIKO – STRENGTH COACH L-1

Stefan började på Crossfit Metalbox i November 2014 och blev fast direkt.

Han har ett förflutet som spelare och tränare inom framförallt lagsporter som fotboll och ishockey men har också varit mer eller mindre aktiv i gymmet sedan 15-årsåldern och har även avverkat några Göteborgs-varv.

Främsta merit är som ishockeyspelare på elitnivå för juniorer vilket är längesedan nu. Född 1967 så gör han allt han kan för att ge ”boxens juniorer” en match på passen nästan varje dag.

Gjorde sin militärtjänst som kustjägare och mindykare eftersom han gillar utmaningar – att ta ut sig det där lilla extra även när det känns omöjligt. Stefan har framförallt en fäbless för att lyfta tunga saker från marken, på ryggen, på raka armar.

Han gillar att testa sig då och då mot andra i Masters-tävlingar även om Crossfit mest handlar om att testa och flytta sina egna gränser. ”Det bästa jag vet som coach är att se andra lyckas med det de trodde var omöjligt och i Crossfit händer nästan hela tiden. Är alltid lika fascinerad av hur snabbt och brant uppför utvecklingskurvan brukar gå för de flesta som börjar i Crossfit, bara viljan finns”

NIKLAS RITTBLAD
COACH

ELEIKO – STRENGTH COACH L-1

Niklas är 31 år gammal född 1991. Han har under livets gång testat på många olika sporter. Det finns inte många sporter Niklas inte har provat men dessvärre inte något som han fastnat för.

Han höll dock på med ridning i 5 år och där efter blev det gym som så många andra ungdomar.

Tack vare hans pappa följde Niklas med honom på ett prova på pass på Metalbox augusti 2014. Även om han inte kunde gå på en vecka var det något som väckte hans intresse.

Att får utmana sig och pressa kroppen till max var något som passade Niklas perfekt och förstås så såg man resultat snabbt. Senar tid har han intresserat sig för coachning då han älskar att pusha och lyfta andra till sitt bästa jag.
.
.

KIM BJÖRKMAN
COACH

ELEIKO – STRENGTH COACH L-1

I februari 2020 satte denna glada motionär för första gången sin fot i crossfit metalbox.

Till skillnad från de flesta andra på Crossfit Metallbox har han aldrig tidigare sett sig själv som en vidare aktiv person. Han har inte tillbringat sin ungdom med att tex springa 10 mil dagligen och det finns definitivt inga vinster i några sporttävlingar på vare sig OS/VM nivå eller något engagemang i någon korpen förening.

Där i början av pandemin när han för första gången satte sin fot i en Crossfitbox väcktes ett intresse som aldrig tidigare funnits hos den glade motionären Kim.

Han som aldrig sett sig själv som en atlet ville nu bli en. Kettlebell svingar, burpees, squats, split jerks, snatch, pull-ups och double-unders testades och han insåg att han hittat hem. Vägen till att bli atlet kan te sig olika från person till person och här kommer Kims envishet och uppfinningsrikedom till känna. Kim är coachen som kommer göra allt för att du kommer uppnå din fulla potential och han kommer stå vid din sida hela vägen. Du kanske inte kommer älska burpees så innerligt som han gör, men du kommer gå från träningspasset med en känsla av tillfredsställelse och en önskan om mer.


SEBASTIAN ROMEDAHL
COACH

Kommer…

Kommer…

KLAS TEGNEMYR
COACH

Kommer…

Kommer…