COACHER

CHRISTEL HÖGBERG LUNDBERG
ÄGARE/COACH

CERT. CROSSFIT TRAINER L-1
CERT. RKC KETTLEBELL COACH
CERT. SFG KETTLEBELL COACH
ELEIKO – STRENGTH COACH L-1
ELEIKO – STRENGTH COACH L-2
CATALYST ATHLETICS – L-1 OLYMPIC WEIGHTLIFTING
ELEIKO – POWERLIFTING
SFL BARBELL – POWERLIFTING
CERT. CROSSFIT MOBILITY TRAINER
IDROTTSSKADOR

 

I januari 2010 gick Christel in till Göteborgs första CrossFit box och blev helt biten, senare samma år var hon med i CrossFit SM i Stockholm.
Året efter tog hon sitt L-1 cert och coachat sedan dess. Hon har både nationella och internationella meriter som domare inom CrossFit.

Olympiska lyft är en av hennes specialiteter och hon känner mer en ren kärlek till Snatchen <3.

Christel har även ett förflutet som gymnast, konståkerska, tävlat i fälttävlan samt rivit av ett antal Lidingölopp. Har extremt svårt att sitta still helt enkelt.

Som mest brinner hon för att coacha medlemmarna till att ta det där extra steget som de själva inte trodde var möjligt. Små som stora steg. Älskar detaljer och att nörda ner sig i tekniken. Hennes största intresse är hur man hanterar individers olika anatomiska förutsättningar.

 

 

 

ANDREAS JAGELUND 
ÄGARE/COACH
PROGRAMMERINGSANSVARIG

CERT. CROSSFIT INST. L-1
CERT. CROSSFIT KIDS
ELEIKO – STRENGTH COACH L-1
ELEIKO – STRENGTH COACH L-2
SV. TYNGDLYFTARFÖRBUNDETS STEG 1
OPEX ASSESSMENT
OPEX PROGRAM DESIGN
IDROTTSSKADOR

 

Med ett förflutet inom lagidrott och bollsport fastnade Andreas för mångfalden inom CrossFit 2010. Det behövdes ingen längre betänketid att bestämma sig för att bli Level 1 certifierad, när chansen gavs i Stockholm 2011. Intresset för träning av barn och ungdomar ledde till en CrossFit Kids-utbildning 2012.

Andreas har både nationella och internationella meriter som domare för CrossFit-tävlingar.

Som programmeringsansvarig har Andreas gått OPEX utbildningarna och CrossFit Metalbox hela programmering baserar sig på OPEX och dess upplägg för skadefri träning.

 

 

 

LISA SCHJELDE
COACH

UNIVERSITETSUTBILDNING – HÄLSOFRÄMJANDE ARBETE, FOKUS PÅ ANATOMI & HÄLSOPEDAGOGIK
ELEIKO – STRENGTH COACH L-1

 

Juni 2015 hittade Lisa till CrossFit Metalbox, och blev direkt fångad av den allsidiga träningen CrossFit ger. En box med fokus på rätt teknik för att förhindra skador samt den prestigelösa och familjära stämningen i Metalbox gjorde att Lisa stannat kvar och utvecklats som utövare och coach. Lisa både tävlar och dömer CrossFit tävlingar.

Under 10 års tid har Lisa tävlat på elitnivå i lerduveskytte samt så har hon 4,5 års coach erfarenhet som spinning- och coreinstruktör i en annan träningskedja.

 

 

 

STEFAN JENNEFALK
COACH

ISHOCKEYTRÄNARE STEG 1
DYKINSTRUKTÖR
ELEIKO – STRENGTH COACH L-1

 

Stefan började på Crossfit Metalbox i November 2014 och blev fast direkt.

Han har ett förflutet som spelare och tränare inom framförallt lagsporter som fotboll och ishockey men har också varit mer eller mindre aktiv i gymmet sedan 15-årsåldern och har även avverkat några Göteborgs-varv.

Främsta merit är som ishockeyspelare på elitnivå för juniorer vilket är längesedan nu. Född 1967 så gör han allt han kan för att ge ”boxens juniorer” en match på passen nästan varje dag.

Gjorde sin militärtjänst som kustjägare och mindykare eftersom han gillar utmaningar – att ta ut sig det där lilla extra även när det känns omöjligt. Stefan har framförallt en fäbless för att lyfta tunga saker från marken, på ryggen, på raka armar. Han gillar att testa sig då och då mot andra i Masters-tävlingar även om Crossfit mest handlar om att testa och flytta sina egna gränser. ”Det bästa jag vet som coach är att se andra lyckas med det de trodde var omöjligt och i Crossfit händer nästan hela tiden. Är alltid lika fascinerad av hur snabbt och brant uppför utvecklingskurvan brukar gå för de flesta som börjar i Crossfit, bara viljan finns”

 

 

 

MIKE EKMAN
COACH

CERT. CROSSFIT INST. L-1
KATRINEBERGS FOLKHÖGSKOLA – PERSONLIG TRÄNARE
DS PT SCHOOL
DS NUTRITION
ELEIKO – STRENGTH COACH L-1
ELEIKO – DIPLOMERAD LÖP COACH

 

2009 testade Mike sitt första Crossfit-pass och blev helt såld på konceptet, sedan dess har han tränat CrossFit aktivt.

Mike har en bakgrund inom medeldistans löpning på elitnivå och har meriter från bland annat Terräng SM/DM och Världsungdomsspelen.

Som personlig tränare motiverar han, genom sin filosofi “Älska det du gör så kommer resultaten”, sina kunder till en bättre livsstil och bra resultat.

 

 

 

 

 

 

NIKLAS RITTBLAD
COACH

 
ELEIKO – STRENGTH COACH L-1
 

Niklas är 28 år gammal född 1991. Han har under livets gång testat på många olika sporter. Det finns inte många sporter Niklas inte har provat men dessvärre inte något som han fastnat för.

Han höll dock på med ridning i 5 år och där efter blev det gym som så många andra ungdomar.

Tack vare hans pappa följde Niklas med honom på ett prova på pass på Metalbox augusti 2014. Även om han inte kunde gå på en vecka var det något som väckte hans intresse.

Att får utmana sig och pressa kroppen till max var något som passade Niklas perfekt och förstås så såg man resultat snabbt. Senar tid har han intresserat sig för coatchning då han älskar att pusha och lyfta andra till sitt bästa jag.

 

 

 

 

 

 

 

MARGRÉT ERLA HRÓÐMARSDÓTTIR
COACH

LIC. BODY PUMP COACH (Les Mills)
LIC. BODY BALANCE COACH (Les Mills)
LIC. NTC COACH (Nike training club)
LIC. GRIT COACH (Les Mills)
ELEIKO – STRENGTH COACH L-1

 

Margrét började som gruppträningsinstruktör på SATS redan 2008.
Hon har gått mängder med utbildningar i SATS egna concept, bland annat instruktörsutbildningar för yoga och pilates.

Sedan hon införde yogan till sin egen träning har hon märkt hur mycket hon har utvecklats genom framför allt bättre rörlighet vilket ger bättre teknik vid tunga lyft. Men även ökad kroppskontroll och muskeluthållighet.

Margrét absolut älskar skivstångsträning och det var därför hon ville började träna CrossFit. Efter att ha provtränat på några ställen valde hon Metalbox eftersom coacherna är noggranna med tekniken vilken är avgörande om man vill utvecklas.

 

 

 

JENNY HEDSTRÖM
YOGA COACH

YINYOGA THEACHER
HATHAYOGA TEACHER
COACHANDE LEDARSKAP
SVENSK KLASSISK MASSAGE
KINESIOLOGI
MENTAL KINESIOLOGI
BINDVÄVSMASSAGE
IDROTTSSKADOR
NLP MASTER PRACTITIONER COACH COMMUNICERA

Jenny började med ashtangayoga 2005 och crossfit 2016, och i båda fallen var det kärlek direkt. Sen 2012 driver hon friskvårdsföretaget In Corde och håller yogaklasser i Göteborg och Halmstad. Hennes mission är att göra yogan prestigelös och tillgänglig för alla.

Den yoga Jenny instruerar på Metalbox är i möjligaste mån individbaserad och syftar till att öka rörlighet och fokus, så vi kan bli ännu starkare utövare inom crossfit!
Hon har alltid haft ett stort intresse för våra fysiska kroppar, psykologi och emotioner och har tidigare arbetat med olika manuella behandlingsmetoder som massage och även en sväng som mental coach.

 

Back to Top